Bespangewicht, de spanning van tennissnaren

Je wilt een tennisracket kopen en ziet ineens de optie om een bespangewicht te kiezen. De paniek slaat toe, want hoe kies je nou het juiste bespangewicht en waar moet je opletten. Wij vertellen je alles over het kiezen van het gewicht van de bespanning van jouw tennisracket!

Wat is bespangewicht?

Het bespangewicht speelt een belangrijke rol in het tennissen. De bespanning van een tennisracket bepaalt namelijk voor een groot deel de speeleigenschappen van je racket. De reden hiervan is dat de tennissnaren het enige onderdeel van een tennisracket zijn, dat in aanraking komt met de bal.

Welk gewicht moet je kiezen?

De spanning van een tennisracket is het gewicht in kilogram dat op de tennissnaren wordt geplaatst. Hoe meer gewicht (en dus minder spankracht), hoe minder power en hoe meer controle jouw tennisracket heeft. Het bepalen van het gewicht van de snaren en het effect op de speelstijl werkt een beetje zoals het trampoline-effect. Hoe buigzamer (en dus meer elasticiteit) de snaren zijn, hoe meer power er jouw spel komt, maar tegelijkertijd ook hoe minder controle je hebt.

Gelukkig bieden de fabrikanten van de tennisrackets uitkomst. Zij geven namelijk met een range aan op hoeveel kilogram een tennisracket bespannen dient te worden, meestal staat dit op de binnenkant van de tennisrackets vermeld.

Welke bespanning is dan het beste om te kiezen?

Bij het kiezen van de bespanning is het belangrijk om binnen deze bespanningsrange te blijven. Wanneer je precies in het midden gaat zitten, dan kies je voor een tennisracket met een gemiddelde bespanning, dus voldoende controle en power.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je weet welk type tennisspeler jij bent, ga je voor power of toch liever voor controle en comfort?

  • Power speler – lager gewicht
  • Controle speler – hoger gewicht

Bericht delen

Home » Blog » Bespangewicht, de spanning van tennissnaren

Filteren