Luxilon Tennissnaren

Luxilon is de producent van de unieke Big Banger (monofilament) polyester snaren. Deze snaren zijn van zeer hoge kwaliteit en ook zeer duurzaam. Inmiddels zijn de Luxilon snaren de meest gebruikte snaren onder de profspelers op de ATP en WTA tour.

Sinds het jaar 2002 is de Luxilon Big Banger tennissnaar de officiële snaar van de ATP Tour en sinds januari 2004 is de Luxilon Big Banger tevens de officiële snaar van de WTA Tour. Bij Tennisvoordeel zijn voor zeer scherpe prijzen de meest bekende snaren uit de Luxilon snarenserie in het assortiment terug te vinden.
Dit zijn de volgende type snaren: Luxilon Original, Luxilon Adrenaline, Luxilon Alu Power (Rough) en tot slot de Luxiolon Savage Black/Lime/White/Blue en Orange. Verder zijn ook de relatief nieuwe Luxilon Element (Rough) en Luxilon 4G (Rough) snaren te verkrijgen bij Tennisvoordeel. De snaren zijn verkrijgbaar op rollen van 200 of 220 meter.

Het bedrijf Luxilon Industries is ontstaan in 1959 in Antwerpen, er werden toen in eerste instantie genaaide draden gemaakt. In 1991 wordt vervolgens de eerste ‘Big Banger’ tennissnaar geïntroduceerd. En in 1994 wordt voor het eerst de Luxilon Alu Power snaar gemaakt, dit is nog steeds de meeste bekende Luxilon snaar. Het eerste grote succes kwam in 1997 toen Gustavo Kuerten met de Luxilon Alu Power 1.25 mm snaar Roland Garros won nadat hij net 6 maanden met de snaar was begonnen te spelen. Daarna ging het erg goed met het merk en is Luxilon uitgegroeid dot de nummer 1 in snaren in de tenniswereld. Sinds 2005 is Wilson de distributeur van de Luxilon snaren in de VS en later ook wereldwijd. Qua nieuwe snaren is in 2013 de Luxilon 4G snaar erbij gekomen en in 2016 de zachtere polyester snaar, de Luxilon Element snaar. Met deze snaar gingen al snel veel junior spelers spelen. Vanaf 2017 is Luxilon ook begonnen met het maken van dempers en overgrips.

Op dit moment tennissen meer dan 60% van de 50 ATP en WTA Tour spelers met Luxilon snaren. Denk hierbij aan onder meer de volgende toptennissers: Roger Federer, Serena Williams, Kiki Bertens, Gael Monfils, Milos Raonic, Madison Keys, Grigor Dimotrov, Jelena Ostapenko. (en nog vele andere tennissers)

Menu