Babolat Tennisrackets

Babolat Tennisrackets

Tennisvoordeel heeft alle bekende Babolat tennisrackets in het assortiment. Babolat is al jarenlang één van de meest gebruikte en bekendste racketmerken te wereld.

Babolat tennisracket series

De bekendste drie Babolat tennisracket series zijn:

Spelers met een Babolat tennisracket

Op dit moment spelen onder andere de volgende internationale topspelers met een racket van Babolat:

  • Rafael Nadal
  • Dominic Thiem
  • Garbine Muguruza
  • Fabio Fognini
  • Johanna Konta
  • Caroline Wozniacki
  • Jo-Wilfried Tsonga

En dit is maar een kleine greep uit de spelers uit de ATP en WTA Tour.

Het bedrijf Babolat

Babolat is een Frans bedrijf, opgericht in Lyon (1875) en het maakt artikelen voor tennis, badminton en sinds kort ook voor padel. Daarmee is het het oudste gespecialiseerde bedrijf in racketsporten. Piere Babolat ontwierp In het jaar 1875 de eerste (natural gut) tennissnaren. Lange tijd produceerde het bedrijf alleen snaren. In 1950 werd een internationaal distributie netwerk opgezet waardoor wereldwijd met Babolat snaren gespeeld kon worden.

In 1980 werd het dubbele lijnen logo geïntroduceerd en een jaar later kwam de eerste elektrische Babolat bespanmachine. Vervolgens begon het bedrijf In 1994 met het produceren van overige producten voor gebruik in de tennissport. Dit jaar was een keerpunt in de Babolat geschiedenis. Na zich ruim een eeuw alleen op snaren te hebben gericht kwamen er meerdere Babolat artikelen op de markt waaronder rackets. De eerste prof speler die zijn overwinningen boekte met een Babolat racket was Carlos Moya. Hij werd ook de eerste speler die een Grand Slam (Rolland Garros) won met een Babolat racket in 1998. In de jaren die volgden kwamen steeds meer tennis artikelen op de markt zoals schoenen en ballen. Ambassadeurs van het merk werden onder andere Rafael Nadal en Andy Roddick.

Babolat tennisracket kopen?

Bij Tennis-Voordeel koop je snel & eenvoudig jouw Babolat tennisracket! Wij kunnen jouw nieuwe racket snel en voordelig leveren, inclusief bespanning.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Menu